Președintele FRF, Mircea Sandu, e decis să solicite Curții de Conturi să verifice cum au fost executate lucrările de modernizare la baza sportivă a clubului Pandurii în sezonul trecut, pentru că în investiții au fost implicate și fonduri publice.
"Voi solicita Curții de Conturi să verifice puțin ce s-a întâmplat cu terenurile construite pe acolo, pentru că sunt și bani publici, asta ca să fie totul clar. Eu fac niște investiții în terenuri și mi-am dat seama că l-au costat (n.r. – pe președintele clubului Pandurii, Marin Condescu) la jumătate față de alții", a precizat Sandu în cadrul unei conferințe de presă în care a dorit să ofere detalii despre conflictul cu președintele grupării Pandurii, Marin Condescu.
Președintele FRF a explicat că nu a intervenit în niciun fel în deciziile luate de comisiile FRF și LPF în litigiile pe care gruparea Pandurii le-a avut cu jucătorul Ilie Iordache: "În data de 3 aprilie, Comisia de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a dat o decizie definitivă, irevocabilă și executorie, prin care obligă clubul Pandurii să achite jucătorului Ilie Iordache suma de 22.000 de euro, plus 4.175 de lei, taxă de procedură. Ilie Iordache a devenit jucător liber, iar ulterior s-a transferat la AEK Atena. Nu am avut nicio intervenție în hotărârile comisiei".
Mircea Sandu a adăugat că a solicitat unei firme de avocatură să realizeze o analiză privind procesele clubului Pandurii în instanțele de drept comun, în cazul Ilie Iordache. "La data de 6 iulie, a fost prezentat în cadrul Comitetului Executiv o analiză, începută la 14 iunie, în care erau prezentate două litigii ale clubului Pandurii în instanțele civile din Gorj. Firma de avocatură a ajuns la următoarea concluzie: au fost încălcate dispozițiile statului federației referitoare la excluderea competențelor instanțelor sportive", a explicat Mircea Sandu.
Oficialul FRF a precizat că gruparea Pandurii a fost notificată de două ori, în zilele de 22 iunie, respectiv 7 august, să-și retragă acțiunile promovate în instanțele de drept comun, în caz contrar urmând ca pe data de 23 septembrie să fie aplicate prevederile statutului FRF, care prevăd dezafilierea clubului.
"Condescu este membru afiliat FRF, are dreptul să spună orice până la atac la persoană. Îl rog să spună cum m-am îmbogățit, dar l-aș ruga să facem schimb de bogății. Că nu acest costum tern, asortat la cravată și sandale, ca să pară sărac lipit în fața minerilor, este adevărul. Nu eu am semnat ca milionul de euro al minerilor să se ducă la Dinamo. La toate invitațiile pe care Condescu mi le-a făcut, am mers cu plăcere. Însă cum își permite el să spună de chiolhanuri și orgii, este o lipsă de caracter, ca să nu spun de bărbăție", a spus Sandu, referitor la acuzațiile lui Marin Condescu la adresa lui Mircea Sandu, privind organizarea Supercupei României la Târgu Jiu.
Mircea Sandu a adăugat că nu se teme de eventualitatea organizării unei Adunări Generale a FRF, în care ar putea fi schuimbat din funcția de președinte al FRF: "Să facă puci dacă poate, nu am acte de răzbunare, are dreptul constituțional să convoace Adunarea Generală. Este a cincea oară când vrea să convoace Adunarea Generală, a mai convocat-o acum 7-8 luni tot el. Dacă poate să-l dea jos pe președinte, bravo lui, jos internaționalul, sus minerul, nu mă deranjează nimic la un om de o astfel de factură".
Â
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER